معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان گفت: با توجه به تأکید رئیس جمهوری مبنی بر اهتمام به حقوق شهروندی، با تعامل قوای سه‌گانه در استان و نیز پتانسیل‌صاحب‌نظران و تشکل‌های اجتماعی همۀ تلاش خود برای آگاهی‌رسانی به مردم دربارۀ حقوق خود را به‌کار ‌گیریم.

به گزارش دفتر استاندار و روابط عمومی استانداری یزد، نشست ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان، صبح سه‌شنبه پنجم بهمن ماه به ریاست «محمدعلی طالبی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و با حضور اعضای این ستاد در سالن شهید موحدین استانداری برگزار شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در این نشست احترام به حقوق شهروندی را تلاشی دانست که برای احقاق حقوق ملّت انجام می‌شود و اظهار امیدواری کرد: در بحث حقوق شهروندی اقدامات اثرگذار و ماندگاری در استان انجام شود.
«محمدعلی طالبی» با بیان اینکه اجرای حقوق شهروندی مطالبۀ به‌حق مردم است، افزود: امروز رعایت حقوق شهروندی الزام دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهوری برای دستگاه‌های اجرایی است و استان یزد نیز به این حقوق اهتمام دارد.
وی بیان کرد: هنوز برخی زیرساخت‌های لازم برای احقاق حقوق شهروندی فرآهم نیست اما تأکید رئیس جمهوری باعث شده است دولت اهتمام خود برای رعایت این حقوق را به‌کار گیرد و دستگاه‌ها نیز الزامات اجرای این قانون را بپذیرند.
طالبی ادامه داد: حقوق شهروندی با جامعیتی که دارد قابلیت تبدیل شدن به گفتمان غالب اجتماعی را دارد و باید برای تحقق آن الزامات و ضرورت‌ها در ادارات ایجاد شود تا همه به اجرای حقوق شهروندی متعهد شوند.
وی به استفاده از ظرفیت فکری صاحب‌نظران برای اجرای حقوق شهروندی تأکید کرد و گفت: ممکن است تعارضات و موانع احتمالی در مسیر اجرای حقوق شهروندی وجود داشته باشد که حضور صاحب‌نظران و سازمان‌های مردم‌نهاد در این حوزه کمک‌کننده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فلسفۀ تشکل‌های اجتماعی را جلب مشارکت مردم و پیگیری حقوق آنان دانست و بیان کرد: لازم است جمعی از تشکل‌های فعال را که آمادگی فعالیّت در این حوزه برای آنها مقدور است حمایت و در بحث آموزش آنان و آموزش جامعه عمل کرد.
وی بر ایجاد سامانۀ حقوق شهروندی استان که برنامه‌ها و خدمات دستگاه‌ها را داشته باشد، تأکید کرد و افزود: لازم است در بخش آموزش مردم تکالیف دستگاه‌ها مشخص شود و دستگاه‌ها بنابر محور وظایف خود حقوق شهروندی را اعلام کنند.
طالبی در خصوص آگاهی‌بخشی به جامعه و ترویج حقوق شهروندی گفت: باید مسئولیت‌ها در راستای تحقق حقوق شهروندی مشخص و تیم فکری از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و دیگر قوای سه‌گانه و نیز تیمی از صاحب‌نظران و تشکل‌های اجتماعی در استان ایجاد شود.
وی به نقش شهرداری‌ها و پتانسیل تبلیغات محیطی در آگاهی‌رسانی به مردم اشاره کرد و با تأکید به نقش رسانه‌ها به‌ویژه رسانه‌های مجازی در تبیین حقوق شهروندی، استفاده از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی را از ضرورت‌های آگاهی‌بخشی به جامعه و ترویج حقوق شهروندی بیان کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در پایان سخنان خود همفکری و تعامل قوای سه‌گانه را در کنار استفاده از نظر صاحب‌نظران و ظرفیت تشکل‌های اجتماعی، لازمۀ تعامل همه‌جانبه برای تحقق برنامه های دولت در استان دانست و اظهار امیدواری کرد: استان یزد با بهترین شکل تعامل از استان‌های پیشرو در بحث حقوق شهروندی و اجرای این حقوق باشد.


استان یزد همگام با برنامۀ دولت برای پیشبرد حقوق انسانی


مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز در این نشست آسیب‌های اجتماعی به‌عنوان عاملی که موجب تضعیف حقوق شهروندی می‌شود، عفاف و حجاب و اجرای منشور حقوق شهروندی که اخیرأ توسط رئیس جمهوری رونمایی و ابلاغ شده است را سه موضوع مدنظر در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان عنوان کرد.
«مجید جوادیان‌زاده» با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی طبق اصل 134 قانون اساسی به‌مانند برنامه و خط مشی دولت برای پیشبرد حقوق انسانی است، گفت: هدف ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان یزد نیز ایجاد تمهیداتی برای اجرایی‌شدن برنامه‌های دولت در راستای حقوق شهروندی است.
وی بیان کرد: سرفصل‌های منشور حقوق شهروندی همۀ جنبه‌های اجتماعی زندگی امروز مانند حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی را در بر می‌گیرد.
جوادیان‌زاده افزود: حق آزادی و امنیت شهروندی، حق محیط زیست، صلح و اقتدار ملی، پوشاک، مسکن و دیگر حقوق طبیعی در دو بخش تدابیر لازم و سازوکار اجرا و نظارت بر حسن اجرا مورد تأکید حقوق شهروندی است.
گفتنی است در این نشست اعضای ستاد به بیان نظرات خود در خصوص چگونگی اجرای حقوق شهروندی در استان پرداختند و اقدامات انجام شدۀ دستگاه خود برای تحقق حقوق شهروندی را بیان کردند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا